Marianne og Xavi

Om oss:

Vi er en familie på fire, Marianne fra Son, Xavi fra Igualada/ Barcelona og våre to barn Mae og Aron i barneskole og førskolealder.

Vi ble veldig inspirert av Gertruud og Sascha sitt prosjekt og at det faktisk går an å bygge og bo på denne måten, selv med dagens byggeregler. Vi er opptatt av at vår generasjon må begynne å skru ned vårt forbruk og leve litt enklere, både av hensyn til jordkloden og kommende generasjoner. At vi blir litt mer selvforsynt enn vi er i dagens samfunn har dessuten både vi og vår klode godt av.

Vi bygger nå hus nummer tre i grenda og flytter inn sommeren 2019. Siden det stadig kommer flere nybyggere til er det ordentlig spennende å bygge nå. Å kunne utveksle ideer med andre som bygger litt alternativt er gull verdt. Samvær og deling av frukthage, lekeplass, felles bålplass, planlegging av framtidige fellesprosjekter etc ser vi også fram til. Vi synes dette er en fin-fin gjeng å samarbeide med!

Om huset:

  • Fabrikklaftet tømmerhus av stokker som er splittet og limt for å få stabile stokker og unngå oppsprekking. Tradisjonelle lafteknuter, men med SINTEF-godkjenning mht tetthet. Tak med helsveiset membran, markisolasjon og torv.
  • Ca 105 m2, 1,5 etasje for familie på 4. Inneholder entre, bad, hovedsoverom og kjøkken/ stue i åpen løsning i 1.etg. To soverom og loftstue + små boder under kneveggene.
  • Oppvarming med ildsted av varmelagrende elementer + radiatorer i bad og soverom 2.etg. Alt varmtvann skal varmes opp via vedfyrt komfyr til en varmtvannsakkumulator. Mulighet for å senere installere solfangere for å varme opp vannet deler av året.
  • Gråvann fra dusj og kjøkken går til felles rensedam. Dusjkabinett for å unngå membran/ plast i vegger på bad. Biodo.
  • Egen strømproduksjon fra eget solcelleanlegg, monteres på husets sørvegg og på anneks/ verksted (som antas oppført vår/ sommer 2019).
  • Oppbevaring av mat i kjeller.
  • Grønnsakshage og drivhus planlegges.